Katerina Taruchaladze

Wil je een proefles viool, neem dan contact op met Katerina Taruchaladze

Vioolles bij Katerina Taruchaladze van de Vioolschool Deventer

Als viooldocente wil ik mijn liefde en passie voor muziek overbrengen. Het zalige gevoel dat muziek maken je geeft, wil ik iedereen laten ervaren. Voor alle kinderen zou muziek een onderdeel van hun opvoeding moeten uitmaken. Ik ben getrouwd en heb vier kinderen. Allemaal hebben zij een muziekinstrument gespeeld of spelen nog steeds.

Opleiding

In ons zeer muzikale gezin in Georgië klonk altijd muziek. Mijn vioolopleiding aan het conservatorium in Tbilisi was in de Sovjet-Russische tijd, intensief en veeleisend. Ik heb daar gewerkt als viooldocente en was violiste bij het Staats Opera- en Balletorkest.
Toen ik naar Nederland kwam heb ik ook hier lessen gevolgd bij gerenommeerde musici. Hierdoor heb ik een eigen methode van lesgeven ontwikkeld, waar plezier en kwaliteit de rode draad vormen. Kwaliteit ontstaat uit de combinatie van techniek en muzikaliteit. Ook stimuleer ik mijn leerlingen om mee te doen aan uitvoeringen en later wellicht aan concoursen. Een doel hebben om naartoe te werken en te laten zien wat je kunt, geeft zowel de leerling als mijzelf een positieve stimulans.
Tenslotte ben ik er van overtuigd dat muziek de geest fit houdt en dat samen muziek maken nog meer plezier en inspiratie oplevert. Het is toch geweldig om elke leerling van jong tot oud zijn talent te laten ontdekken en dit verder te ontwikkelen!

Ervaring

Vanaf het jaar 2000 geef ik vioolles in Nederland. Ik heb gewerkt bij de muziekschool Muzerie in Zwolle, het Muziekhuis Holten en De Leeuwenkuil in Deventer. Op dit moment geef ik viool- en ensembleles aan de Vioolschool Deventer en bij Muziekles Twello.

Als violiste neem ik deel aan verschillende klassieke muziekprojecten en ben ik verbonden aan het Van Wassenaer Consort. Daarnaast verzorg ik jaarlijks workshops aan jonge talenten (tot 18 jaar) voor de Zwolse Vioolacademie van Adriaan Stoet. Dit doe ik in samenwerking met de welbekende violist Christiaan Bor die de Masterclass geeft. De dag wordt afgesloten met een concert, waarin mijn twee befaamde collega’s en ik samen met de talentvolle leerlingen optreden.
Mijn uitgebreide muzikale opleiding begon toen ik 5 jaar was bij de muziekschool, vervolgens de middelbare muziekschool en aansluitend de zesjarige conservatorium-opleiding in Tbilisi (Georgië). Onder mijn docenten was de gerenommeerde Sovjet violiste Mila Vainblat. Daarna was ik uitvoerend musicus bij het Staats Opera- en Balletorkest in Tblisi en viooldocente bij de hoofdstedelijke Muziekschool. Later in Nederland heb ik diverse Nederlandse vioollessen  en  masterclasses gevolgd bij Tinta von Altenstadt, Coosje Wijzenbeek en Annemarie Konijnenburg.

Filmpjes