Gratis proefles

Als uw kind nog twijfelt of de viool echt zijn/haar instrument is kunt u zich aanmelden voor een gratis proefles. Wij nemen daarna contact met u op en maken een afspraak. Uw zoon/dochter kan dan -met ouder erbij – éénmalig langs komen. Wij zorgen voor een viool met strijkstok, zodat uw kind even kan ervaren hoe het voelt om dezen vast te houden! Ook kunnen wij u basale informatie geven over vioolles en zaken daar rondom heen.

Korte kennismakingscursus

Als u iets meer zekerheid wilt of de viool bij uw kind past en u een globaal beeld wilt krijgen hoe het nu is om vioolles te volgen, kunt u een kennismakingscursus van 4 lessen van 25 minuten aanvragen. Kosten voor de cursus zijn € 75,- in totaal, inclusief leeninstrument. 

Deze cursus is er inmiddels ook voor volwassenen.

Kosten bedragen dan 91,-.

*Indien u deze cursus op altviool wil volgen dient u zelf voor een instrument te zorgen. Wij kunnen u hierbij adviseren.

Lessen voor kinderen en jeugd

Voor de jeugd tot en met 20 jaar zijn er privé lessen en duolessen mogelijk. De meeste leerlingen kiezen voor privéles. Bij privéles aan kinderen vragen we in principe (met name in de begin-fase) aan een ouder of verzorger om bij de les aanwezig te zijn. Uit onze ervaring blijkt dat dit stimulerend werkt voor zowel ouder als kind.
Duolessen kunnen worden gevormd als twee leerlingen ongeveer hetzelfde niveau en leeftijd hebben. En het moet natuurlijk klikken tussen de leerlingen.

Naast individuele violistische ontwikkeling wordt ook aandacht besteed aan samenspel en het leren omgaan met voorspelen voor publiek. In het begin ontwikkelen we vooral gehoor, bewegingen, houding, concentratieboog en in basale vorm gevoel voor toonvorming en expressie. Daarna wordt het lezen van het notenschrift hieraan toegevoegd. Met een combinatie van uitgekiende oefeningen, leuke stukken en soms .tudes, werk je steeds verder aan speeltechniek, muzikale ontwikkeling, maar ook aan theoriekennis en studeer-aanpak.

Het lesseizoen loopt van augustus tot en met juli en bestaat uit 36 lessen die buiten de schoolvakanties worden gegeven.

Tarieven | Aanmelden

Volwassenen

Voor volwassenen (vanaf 21 jaar) hebben wij leskaarten van 5, 10, 18 en 36 lessen van 30 minuten. Ook losse lessen zijn mogelijk; informeert u naar de mogelijkheden.

Daarnaast zijn de ensemblelessen die hieronder staan genoemd voor u beschikbaar.

Tarieven | Aanmelden

Ensemble: “Viool als teamsport”…

Viool is een echt samenspeelinstrument! Ensemble betekent “samen”. Door samen te spelen leer je naar elkaar te luisteren en heb je een uitdagend einddoel om met een groep violisten naartoe te werken. De Vioolschool Deventer biedt een serie ensemblelessen voor leerlingen met 2-3 jaar les en ensembleles voor leerlingen met meer ervaring.

Na circa 2 les-jaren kun je al meespelen in ons beginnende strijker ensemble: Strijkers I. Voor de wat gevorderde leerlingen is er Strijkers II. Daarnaast zijn er voor half-gevorderde en gevorderde leerlingen diverse samenspeelmogelijkheden, vari.rend van een strijktrio of strijkkwartet tot ensembles van grotere en eventueel gemengde samenstellingen. Met regelmaat is er samenspel in project-vorm (verschillende stijlen), waarbij samengewerkt wordt met andere muziekinstrumenten of docenten van andere disciplines.

Met Strijkers I en II werken we niet het hele jaar door, maar repeteren wekelijks in één of twee periodes van het jaar. We werken dan in ca. 15 lessen naar een of enkele uitvoeringen toe. Met de gevorderde samenstellingen is de werkwijze flexibeler: vari.rend van bijna het hele seizoen wekelijks, tot projekten in een kortere periode.

Tarieven | Aanmelden

Inschrijven

Aanmelden voor onze lessen kunt u doen door het downloaden van het inschrijfformulier van één van onze docenten en deze per post of per e-mail aan ons te retourneren. Instructies vindt u op het formulier.

Als u iets meer zekerheid wilt of de viool bij u of uw kind past, kunt u ook een gratis proefles nemen of een korte kennismakingscursus.